Profesionalna šetačica pasa

Redovita šetnja čovjeku produžuje život. Isto vrijedi i za naše najbolje prijatelje - pse. Njima pola sata nije dovoljno, a brojni vlasnici za tolike šetnje često nemaju vremena. Na sreću postoje oni koji imaju. Saša Španović je jedna od onih koji kao i u filmovima šeću pse.

Šetnjama se bavim već 10 godina, počelo je kao hobi - volonterski. Počelo je kao da je susjednima trebalo skočiti prošetati psa pa recimo zašto ne pomoć ako će meni nekad trebati uskočit će i oni meni, priča Saša.

Ljubimce je šetala sve češće. Zato je hobi pretvorila u posao. Razlog je bio zato što sam shvatila da se možda čak i isplati taj posao s obzirom da ima jako puno posla i puno ljudi traži čuvanje i šetanja pasa, dolazak kod njih, hranjenje mačaka, egzotičnih životinja, čuvanje zamorčića, objašnjava.

Trenutačno na uzici drži dvjestotinjak pasa. Kako je posao rastao, zapošljavala je kolege s veterinarskog fakulteta. A razlozi zašto vlasnici ljubimce ne izvode u šetnju sami, različiti su. Najčešći razlog je kada imaju neko putovanje, to je najčešće ljeti i zimi kad je sezona, tad ima najviše posla. Neki odluče da dovedu psa u vrtić kod nas, dakle na 8 sati igranja dok su oni na poslu jer smatraju da im je pas pretužan biti sam doma, kaže Saša.

U pratnji vlasnika ili profesionalnih šetača, važno je samo jedno, da naši ljubimci pošteno i propisno nekoliko puta na dan protutnje svojim omiljenim parkom.