U Šibeniku otvoren 'Dnevni boravak' za mlade

U Šibeniku je 1. veljače otvoren 'Dnevni boravak', projekt realiziran u sklopu programa Klub mladih 'ENTER' kojeg provodi udruga 'Mladi u EU' u partnerstvu sa 'Šibenskom udrugom mladih' i 'Gradom Šibenikom', a financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Cilj 'Kluba mladih' je podizanje njihove kvalitete života kroz organizirano provođenje slobodnog vremena u sklopu dnevnog boravka za mlade. Dnevni boravak će sadržavati široki spektar aktivnosti primjerenih njihovoj dobi i potrebama kroz koje će moći razvijati svoje ideje i inicijative.

Ciljana skupina projekta su mladi u dobi od 15 do 30 godina, nezaposleni u dobi od 18 do 30 godina te studenti s područja grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

Organizatori najavljuju kako će u sklopu projekta svake godine njihovi partneri organizirati brojne aktivnosti usmjerene mladima: radionice, predavanja i tribine, obilježavanje posebno važnih dana, inkubator mladih poduzetnika i kreativaca te svakodnevni dnevni boravak od 12 do 20 sati.