Neviđeni ražnjići i slatka riža

Ekipa Jabuke: Slavko Večerić i Anamarija Barbir, odgojiteljica iz Zagreba, pobijedila je ekipu Kruške: Marija Čepeka i Anamarijinog supruga Gorana Barbira, apsolventa naftnog rudarstva.
Gošća kuharica bila je Marina Gaši.

Recept Marija Čepeka: Neviđeni ražnjići i slatka riža

Sastojci:

- 300 g nemasne janjetine
- 100 g suhih marelica
- svježa menta
- 1 češnjak

Marinada:

- 2 žlice jogurta
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica kima u prahu
- 1 žličica crvene paprike
- 1 žličica korijandera u prahu
- kajenski papar
- 1 limun

Slatka riža:

- 1 čokolada (70 % kakaa)
- riža
- šećer
- cimet u prahu
- 1 žumanjak
- maslac

Priprema:
Marinadu napraviti od jogurta, maslinovog ulja, protisnutog češnja češnjaka, kima u prahu, crvene paprike, korijandera u prahu, kajenskog papra i limunovog soka. Marelice držati u vodi. U marinadu staviti kockice mesa.
Na ražnjić nabosti krišku limuna (1/8 ) te komadić mesa pa jednu marelicu, zatim komadić mesa pa opet marelicu. Ražnjić završiti s kriškom limuna.
Skuhati rižu s dosta šafrana da bude žuta i poslužiti uz ražnjiće.
Jedan dio riže skuhati bez šafrana i ostaviti sa strane za desert - slatku rižu. Riži dodati žumanjak, šećer, cimet u prahu i malo maslaca. Posuti grubo naribanom čokoladom.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 2. veljače:

Pureća jetrica u tamnom pivu


Dvije ribe i dvije salate


Stripice i palenta

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.