Popović: Postoji opasnost da se Orešković pretvori u hologram

Mijo Crnoja najkraće se u povijesti mlade hrvatske države zadržao na mjestu ministra - šest dana i time srušio rekord Slavka Degoricije koji je 1991. godine u Vladi Josipa Manolića sjedio samo 15 dana.

Prvi čovjek HDZ-a Tomislav Karamarko zaključio je kako je do takvog epiloga dovela neviđena medijska hajka zbog koje Crnoja odlazi - čista obraza. Tomu u prilog, tvrdi, idu i ocjene neovisnih  pravnih stručnjaka.

Riječ je, kako doznaje HRT, o Čedi Prodanoviću i Jadranki Sloković, koji su satima analizirali dokumente, zbog čega nisu bili na nastavku suđenja svojem klijentu Ivi Sanaderu pa je ono odgođeno. Kako nam je potvrdila Vladina glasnogovornica Sunčana Glavak - za pravnu pomoć nisu plaćeni.

Dok se čeka odabir novog ministra branitelja kao najizgledniji kandidati spominju se general bojnik Jozo Miličević, nekadašnji vukovarski branitelj Zvonko Milas te umirovljnei stožerni brigadir legendarnih Tigrova Božo Kožul. Odluka bi trebala biti poznata idući tjedan.

Politička analitičarka HRT-a Jasmina Popović komentirala je u Dnevniku 3 HRT-a događaje ovih tjedan dana otkako je potvrđena Vlada.

Bilo je burno: primopredaja ministarstva, najavljeno je novo zapošljavanje, otišao je jedan ministar, potraga je za drugim, vidjeli smo prosvjed, sprema se lustracija, a burno je i u oporbernom SDP-u, samo su neki od događaja.

Na pitanje može li Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta biti Vlada u sjeni Popović je rekla da je jedna od opasnosti da se premijer Orešković pretvori neku vrstu holograma. Moguće je da se povremeno pokazuje i izgovori dvije-tri rečenice, a da građani imaju percepciju kako se sve rješava negdje drugdje, smatra Popović.