Igor Ćutuk imenovan na dužnost rukovoditelja Radne jedinice Komunikacije Hrvatske radiotelevizije

Zagreb, 14. srpnja 2015. – Temeljem javnoga natječaja koji je raspisan 25. ožujka 2015., glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) donio je 16. lipnja 2015. odluku o imenovanju Igora Ćutuka rukovoditeljem Radne jedinice Komunikacije Hrvatske radiotelevizije. Kao rukovoditelj Radne jedinice Komunikacije HRT-a Igor Ćutuk upravljat će unutrašnjom komunikacijom i odnosima s javnošću, radom HRT-ova pozivnoga centra, organizirat će poslove u jedinici kojom rukovodi, pratiti usklađenost propisanoga poslovnog procesa s tehnologijom i organizacijom rada te, prema propisanome postupku, predlagati poboljšanja i optimizaciju procesa i obavljati druge srodne poslove. Izabran je na mandat od pet godina, a dužnost će preuzeti 15. srpnja.

Igor Ćutuk završio je studij novinarstva u Zagrebu, a na Sveučilištu u Zadru stekao je zvanje magistra novinarstva i odnosa s javnošću. Rad u medijima započeo je 1996. godine kao spiker, novinar i voditelj na osječkome Gradskom radiju. Od 1998. do 2004. godine bio je akreditirani dopisnik iz Republike Hrvatske za američki Radio Slobodna Europa (www.rferl.org), a pisao je i za ostale medije. Medijski se usavršavao na Američkome javnom radiju (www.npr.org) u Washingtonu i Bostonu. Tijekom posljednjih osam godina stekao je bogato iskustvo u komunikacijama i odnosima s javnošću, ponajviše u tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska (www.coca-colahellenic.hr), u kojoj je radio od 2008. godine. Od 2011. godine obnašao je dužnost rukovoditelja odnosa s javnošću u toj tvrtki. Bio je zadužen za vođenje vanjskih komunikacija i odnosa s medijima, upravljanje društveno odgovornim projektima i praksama u skladu sa strateškim odrednicama Skupine Coca-Cola Hellenic te izvješćivanje o održivosti, a ima iskustva i u kriznome komuniciranju.

U znanstvenim hrvatskim časopisima Medijska istraživanja, Jezik i Liburna ima nekoliko objavljenih radova. Od siječnja ove godine član je Upravnoga odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ).