Profesor Baltazar u službi zdravlja

Skrb za zdravlje i osobna higijena uključuju i posebnu brigu za zube. Važnosti pranja zubiju djecu se poučava od malih nogu, a sve ide kudikamo lakše kada, pri učenju, pomaže poznati lik animiranog filma.

Profesor Baltazar priskočio je u pomoć Stomatološkom fakultetu u Zagrebu. Nakon ordinacije u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, Baltazarov lik krasi i dječju ordinaciju na Stomatološkom fakultetu. I ovoga puta ima važan zadatak,  postao je komunikator nedavno pokrenutog edukativnog portala  http://djecjapitaj.me/ .

Popularni lik Zagrebačke škole crtanog filma preko pokrenutog portala pomaže promicati važnost prevencije karijesa kod djece. Portal je namijenjen djeci, roditeljima, odgajateljima, učiteljima i profesorima u osnovnim školama. Ali i stomatolozima koji su u nedoumici oko terapije. Potrebno je samo poslati e-mail i pomoć stiže.

Treba li popravljati mliječne zube i kada je najbolje vrijeme za to? Kako pomoći djetetu kod nicanja zubi? - samo su neka od postavljenih pitanja na portalu dječje stomatologije. A sve odgovore zna profesor Baltazar!