Osnovano Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta

Osnovano je Vijeće za suradnju, koje čine članovi Mosta i Domoljubne koalicije, a na čelu će mu biti Milijan Brkić. Vijeće je zaduženo za nadzor i promicanje suradnje radi provođenja Sporazuma o suradnji u reformskoj vladi.

Vijeće je provedbeno tijelo. Provodit će sporazum između Domoljubne koalicije, Mosta i liste Milana Bandića, kazao je između ostalog predsjednik Vijeća Milijan Brkić. Sastajat ćemo se najmanje jednom mjesečno, a po potrebi i češće. Na sastancima neće sudjelovati premijer Tihomir Orešković jer je, objašnjava Brkić, on u izvršnoj vlasti. Vijeće za suradnju sastajat će se u stranačkim prostorijama HDZ-a i Mosta ili u klupskim prostorijama u Saboru, a prvu sjednicu Brkić očekuje slijedećeg tjedna.

Pero Ćorić (HSP AS) ističe kako će glavna funkcija Vijeća biti izbor stručnih i sposobnih ljudi na političke funkcije, koje će Vijeće predlagati premijeru i Vladi. 
Ćorić ne očekuje probleme u donošenju odluka.

Ivan Kovačić iz Mosta izjavio je da Vijeće neće biti paralelna Vlada. Neće usporavati rad Vlade, nego čak ubrzavati, kazao je. Dodao je da će Vijeće odluke donositi konsenzusom te da neće biti nadglasavanja. Na pitanje čemu Vijeće uz klubove zastupnika, Sabor i Vladu, odgovorio je kako je svrha tog tijela bolja suradnja među strankama vladajuće većine.

Članovi iz reda HDZ-a su: Milijan Brkić (predsjednik), Ivan ŠukerDamir JelićTomislav Čuljak. Predstavnik HRAST-a u Vijeću je Ladislav Ilčić, iz HSP-a AS Pero Ćorić, HSLS-a Darinko Kosor i HSS-a Ilija Ćorić. Mostovi članovi Vijeća su Ivan Kovačić, Ante Čikotić, Ines Strenja Linić, Miro Bulj, Dario Čehić, Ladislav Turčinović, Miroslav Šimić i Bruno Iljkić