Lego srušio predrasude! Predstavio prvu figuricu u invalidskim kolicima

Prva ikad napravljena Lego figurica u invalidskim kolicima predstavljena je na sajmu u Londonu i Međunarodnom sajmu igračaka Nuremberg.

Figurica se posebno isticala među ostalima novitetima tvrtke koji su bili postavljeni na jednoj od prezentacija, a koja je prikazivala scenu u parku gdje su uz figuricu čovjeka u invalidskim kolicima bile one prodavača sladoleda i biciklista. Ovo predstavljanje nove figurice je znakovito jer je Lego nedavno bio optuživan za 'manjak raznolikosti' među figuricama koje lansira u prodaju, piše Guardian.  

Kampanja koja je organizirana tijekom prošle godine lobirala je da Lego u svoj program uključi hendikepirane osobe. Ovo što mi tražimo je više od same prodaje ili promjene pristupa prema hendikepiranima. Riječ je o promjeni kulture i načinu percepcije hendikepiranih osoba, rekla je jedna od pokretačica kampanje Rebecca Atkinson.

Lego je ubrzo nakon toga odlučio promijeniti pristup te je u nova izdanja uključio figuricu osobe u invalidskim kolicima. Kompanija je time okrenula novu stranicu u svojoj povijesti i pokazala kako drži do mišljenja korisnika.