Jedina hrvatska slastičarka s prestižnom francuskom diplomom

Da za promjenu životne profesije nikad nije kasno, najbolje će vam dokazati slastičarka Marija Gudelj. Do prije dvije godine radila je kao profesorica hrvatskog jezika i lektorica, a onda odlučila ispuniti životnu želju i postati slastičarka.

Ideja se počne motati po glavi i onda treba hrabrosti za odlučiti nakon toliko godina fakulteta i bavljenja strukom. Nekako sam našla podršku roditelja i prijatelja te kolega s posla, ali i obitelji prije svega, objašnjava svoju odluku Marija. No, nije joj bilo dovoljno samo da počne pripremati kolače, već je odlučila po svoju novu diplomu otići čak do Francuske.
    
Odlučila sam otići u Pariz, upisati tamo školu i završiti slastičarstvo jer ipak francusko slastičarstvo je poznato u svijetu. Kao i njihova gastronomija te još mnogo toga, rekla je. U Parizu se zadržala dvije godine, radila je za restorane s Michelinovim zvjezdicama, ali i ukusne slastice za posjetitelje prestižnog Pariškog tjedna mode. Nakon školovanja, vratila se u Zagreb i sada je spremna podijeliti sve ono što je naučila.

Kaže kako se vratila sa željom da u Hrvatskoj na neki način valorizira znanje koje je tamo stekla. Plan joj je proizvoditi francuske kolače i održavati radionice iz njihovog slastičarstva čime želi spojiti svoju prijašnju struku i sadašnju ljubav. Više o njezinom poslu i planovima doznala je ekipa emisije 'Život je lijep'.