Izložba 'Politika' Milana Trenca u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt

Na inovativan i nekonvencionalan način naš ilustrator, crtač i redatelj svjetskog ugleda Milan Trenc predstavlja svoje radove nastale unatrag deset godina. Izložba naslovljena 'Politika' otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt 28. siječnja svojevrstan je multimedijski događaj i uvid u njegov svjetonazor i estetiku.

Koncipirana je kao multimedijalni događaj koji će predstaviti recentne autorove ilustracije iz tjednika 'Globus', subotnjeg priloga Večernjeg lista 'Obzor' i The New York Timesa, kao i izbor animiranih filmova, tv emisija i kazališnih režija. Izložba daje uvid u autorovo stvaralaštvo nakon povratka u Hrvatsku iz New Yorka, gdje je pored uspjeha i ekranizacije ilustrirane knjige za djecu 'The Night at the Museum', ugled stekao prvenstveno kao ilustrator The New York TimesaFortune MagazinaTimea i drugih američkih tiskovina.

Okosnicu izložbe čine političke ilustracije objavljene u domaćem tisku kroz proteklih pet godina, koje u tehnici izvedbe variraju od crteža do digitalnih foto-montaža što je karakteristično za Trencov odnos prema medijima. Političke ilustracije, animirani filmovi, igrane televizijske serije i kazališne režije samo su dio stvari koje u Trencovoj glavi teku istodobno, a izložba u MUO-u način je da se njegov virtualni svijet predstavi u tri dimenzije.