Motokros klinci

Motokros klinci Dominik Piskor, Dario Plantaš, Šimun Ivandić i najmlađi među njima šestogodišnji Tin Troha koji iz vrtića juri na trening, juniori Moto Teama Šipek, gostovali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

U emisiju su stigli uoči puta na utrku na kojoj će 'odmjeriti snage' s motokros juniorima iz cijelog svijeta, u Dubaiju 5. veljače. Dario i Dominik provjerit će koliko su se dobro pripremili za sezonu utrka prvenstva Hrvatske i Europe koja počinje u ožujku.

Pokazali su svoje motore i opremu i ispričali kako i koliko treniraju. Trener Nenad Šipek, europski prvak u motokrosu, kaže da je dobro početi trenirati već u ranoj dobi i da je motokros također dobar početak za prelazak na neke druge moto sportove u kasnijoj dobi. 

Mame malih vozača, koje uspješno susprežu svoj strah kada ih gledaju kako jure na motorima, ističu da su prednosti bavljenja ovim sportom brojne. Djeca u motokrosu nauče zdravo živjeti, predano trenirati, druže se i upoznaju nove prijatelje, a Tinova mama Ivana Sokač Troha kaže da joj je najdraže to što na treninge odlaze obiteljski čime se povezuju s djecom. Osim toga, djeca se motokrosom razvijaju psihomotorički i stječu sposobnost simultanog obavljanja više radnji.