Barbie dobila nove proporcije! Izlaze novi modeli najpopularnije lutke!

Popularna lutka Barbie koja je dugo vremena bila na meti kritičara zbog svojih nestvarnih proporcija odsad će izgledati realističnije. Njihov proizvođač Mattel objavio je kako na tržište izlaze tri 'nove Barbie' koje će se zvati 'mala', 'visoka' i 'zaobljena'.

Uz to, Barbie lutke odsad će biti dostupne u čak sedam novih boja kože, predstavljajući na taj način raznolikost etničkih i rasnih obilježja. Različite varijacije nove proizvodne linije djevojčicama će pružiti mogućnost većeg izbora i bolje odražavati različitosti s kojima se susreću u svakodnevnom životu, objašnjava proizvođač u magazinu TIME.

Lutke Barbie iz nove kolekcije za 2016. tako će imati četiri nova oblika tijela, sedam novih nijansi kože, osamnaest tonova očiju i osamnaest frizura uz bezbroj trendovskih dodataka, napisao je Mattel na svojoj web stranici. Ipak, smatra se da novi 'realističniji' modeli neće izgurati s prodaje orginalnu Barbie sa svojim čudesnim proporcijama koja je najpoznatija i najprodavanija lutka na svijetu te klasik među igračkama.

Barbie je prvi puta predstavljena na Američkom Međunarodnom sajmu igračaka u New Yorku 9. ožujka 1959. Taj se datum često koristi kao službeni Barbiein rođendan. Mattel je stekao prava na lutku 1964., a prva Barbie proizvedena je u Japanu. Imala je konjski rep i nosila crno-bijeli prugasti kupaći kostim.

Tada su na raspolaganju bile samo plavuša i brineta, a oko 350 000 lutaka je prodano tijekom prve godine proizvodnje. Procjenjuje se da je dosad preko milijardu lutaka prodano u više od 150 zemalja, a tvrtka Mattel tvrdi da se svake sekunde prodaju dvije.