'Crnoja je najmanji problem, veći je - nekompaktna Vlada'

U mreži prvog gostovali su komunikacijski stručnjak Mario Petrović i kolumnist Večernjeg lista Dražen Ćurić. Raspravljalo se o utjecaju afere Crnoja na rejting Vlade.

Crnoja je najmanji problem u ovom slučaju. Veći problem predstavlja nekompaktnost Vlade, a to onda vodi do neefikasnosti istaknuo je Držen Ćurić. Ova afera se mogla riješiti vrlo lako bez višesatnih rasprava nakon kojih nema odluke. Ako im ova jednostavna pitanja već sad zadaju probleme što će onda biti sa onim složenijeg karaktera nastavio je.

Ukoliko je samo dio optužbi koje se stavljaju na teret Crnoji točan on sam je trebao ponuditi ostavku kako bi prestao nanositi štetu Vladi ističe Ćurić, dodavši da je šteta  što će prva sjednica Vlade, na kojoj Crnoja neće sudjelovati, ostati u sjeni ove afere. Očito je da je glavni trojac u Vladi zapravo iznenađen pozicijama na kojima su se našli i da se još ne snalaze.

Kada je u pitanju premijer Tihomir Orešković, Ćurić ističe da je očito kako je dobro primljen u javnosti, a Božo Petrov i Tomislav Karamarko trebaju mu olakšati posao, a ne otežavati. To su u ovom slučaju mogli napraviti jednostavnom smjenom Crnoje.

Komunikacijski stručnjak Mario Petrović rekao je da za sada ne treba biti previše kritičan kada su u pitanju komunikacijske sposobnosti nove Vlade. On je očekivao nesnalaženje zbog tri strane koje sudjeluju u novoj Vladi.

U slučaju Crnoja šteta je već nepovratno napravljena, a pravi problemi će tek uslijediti ako se brzo ne trgnu. Odluke u slučaju poput ovoga se moraju donositi rezolutno naglasio je Petrović