Bogat program ZagrebDoxa

Veljača je vrijeme za ZagrebDox. Dvanaesti međunarodni festival dokumentarnog filma donosi više od 160 filmova u 17 programa. Među njima je pobjednik Sundancea, ali i kandidat za Oscara. Iako se Dox održava potkraj veljače, uskoro počinje pretprogram 'Zaljubite se u dokumentarce' koji bi nas trebao pripremiti za festival što nas ove godine uistinu vodi na sve strane svijeta. 

Krećemo s najavnim programom, od 12. do 14. veljače, kojim želimo privući i publiku koja možda ne gleda dokumentarne filmove i motivirati ih da dođu na festival, rekao je direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski na konferenciji za novinare.

24 naslova iz međunarodne konkurencije, 27 iz regionalne i 12 hrvatskih filmova samo su dio ovogodišnje bogate ponude ZagrebDoxa. Od istrage černobilske katastrofe u filmu "Ruski djetlić" preko tamne strane baleta u "Boljšoj Babilonu" do potencijalnog oskarovca "Zemlje kartela"- Dox i ove godine donosi suze i smijeh i postavlja pitanja.

Oni koji ne stignu u Kaptol centar od 21. do 28. veljače imaju priliku da uživaju u Doxu i izvan Zagreba jer retrospektive poznatih redatelja koji gostuju na festivalu bit će prikazane na trećem programu hrvatske televizije.