Crnoja od Samobora nije tražio građevinsku dozvolu

Gradonačelnik Samobora Krešo Beljak potvrdio je za HRT kako ministar Mijo Crnoja nakon prijave na zemljištu u Samoboru na adresu Grdina 85G nije tražio dozvole za gradnju kuće. Podsjetimo, Crnoja je u Dnevniku HTV-a izjavio kako od gradnje kuće nije odustao te kako je u fazi ishođenja dokumentacije za građevinsku dozvolu.

Od Grada Samobora 2011. zatražio je samo dodjelu zemljišta i Uvjerenje o uvjetima uređenja prostora za izgradnju obiteljske kuće, na što mu je odgovoreno kako je parcela u građevinskom području. Ta obavijest ne znači i potvrdu prava izvođenje bilo kakvih radova na predmetnoj nekretnini. Nakon toga Crnoja nije imao više nikakav zahtjev prema gradskim vlastima, niti je zatražio bilo kakve dozvole.

Gradonačelnik Samobora o slučaju Crnoja

Prema odluci Općinskog suda, vidljivo je kako je Grad Samobor od Općinskog suda tražio uknjižbu prava vlasništva prema ugovoru na Miju Crnoju. Isto tako tražio se i upis zabilježbe da se u roku od 3 godine obvezuje izgradnja kuće. Općinski sud prihvatio je uknjižbu prava vlasništva, a odbio upis zabilježbe jer to nije predviđeno zakonima o zemljišnim knjigama. Ni u jednom trenutku Općinski sud nije odlučivao o valjanosti uvjeta ugovora. Dakle uvjeti ugovora su valjani i ministar je trebao na zemljištu u roku od 3 godine izgraditi kuću.