Umjetnik sa zračnim kistom

Alternativna umjetnost oduvijek je zanimala Darka Boškića. Svakoga dana nešto oslika zračnim kistom. I to sve što mu dođe pod ruku -  kacige, boce, interijere, eksterijere, kamione. 

Darko je umjetnik iz Siska koji spaja ugodno s korisnim. Njegova ljubav je zračni kist, popularno zvan airbrush. Od ranog djetinjstva pokazivao je interes za slikanjem. Danas mu je zračno iscrtavanje najvažnija  djelatnost.
U početku mu je bilo teško. Nije očekivao da će daleko dogurati, ali vjera u sebe i svakodnevni rad proteklih  12 godina urodili su plodom. Iza sebe imam puno radova, od kamiona, plovila, interijera, eksterijera, a krenuo sam s oslikavanjem ženskih tenisica i papuča, ističe Darko.

Iako na prvi pogled kamioni izgledaju kao pravi izazov, Darku ponekad veću muku zadaju manji predmeti. Manje stvari nekad znaju biti kompliciranije. Pošto vam je to zračni kist, pušta zrak, nije kao da se drži olovka. Mogu napraviti dvije, tri flaše dnevno, a nekad se patim s jednom cijeli dan, objašnjava.

Manji ili veći - trud se isplati! Darku su svi radovi dragi, ali samo nekima se  ponosi. Recimo,  kacigom za našu skijašku legendu Janicu Kostelić ili  kacigom  s likom košarkaša Dražena Petrovića.

Darkov opseg posla svakodnevno se povećava kao i njegove ambicije. Jedan od ciljeva mi je u životu da kasnije napravim neku edukaciju za mlade možda vezanu za airbrush i oslikavanje - to za kasnije dane, kaže.