Dom blogerice Jelene

Dom je mjesto koje čovjek s malo novca i puno kreativnosti može urediti onako kako želi. Ali uređenje stana u koji je zavrili ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska nikada neće biti završeno jer njegova vlasnica za njega stalno nalazi nešto novo.

Intuicija je nos uma i duše. Njome se koristi i gastroblogerica Jelena Iva Nikolić svaki put kada namiriše  kakav komad namještaja koji se savršeno uklapa u njezino životno carstvo. Pri tom se ne libi niti njuškati  po krupnom otpadu. Kada ugleda neki komad odmah zna u koji dio stana bi se najbolje uklopio, važno joj je da je dekorativan ali ne i nužno uporabne vrijednosti. Nađe su njenom carstvu i obiteljske baštne, primjerice putni kovčeg praprapratete Franciske Šoban ili ujakov zubarski ormarić.

Jelena je ekipu provela kroz cijeli stan. Brojni detalji i crteži njenom domu daju posebnu čaroliju. Namještaj je sama ili uz pomoć prijatelja obnovila, a s putovanja se ne vraća bez kakva zanimljivog detalja. Kupaonica je njezin mali raj. Njome se najviše ponosi, a želja joj je u njoj stvoriti tropsku prašumu. Svjesna je da do nje mora doći postupno. Zlatan zid i Merlinka na vratima kupaonice bili su prvi na popisu pri uređenju stana.

Jelena ne skriva ljubav prema tapetama, krase zid gotovo svake prostorije i vode goste u tropske krajeve. Ovdje i miris namještaja vodi u neko drugo vrijeme. Kemije između nje i namještaja mora biti. To je jedini način da predmet dobije novu svrhu.

Mašta i dobra ideja važnije su od znanja. U Jeleninu slučaju mašta je često odvodi u svjetove koji nikada nisu postojali jer ih ona sama stvara.