Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju

Od 26. do 28. siječnja u Tehničkom muzeju 'Nikola Tesla' u Zagrebu održavaju se 'Dani Nikole Tesle'. U sklopu ove manifestacije Udruga Nikola Tesla - genij za budućnost 27. siječnja tradicionalno će otvoriti 7. natječaj za godišnju nagradu 'Nikola Tesla - genij za budućnost', a tog će dana biti održan i zanimljiv program uz demonstracije njegovih izuma i predavanje akademika Stanka Popovića.

Natječaj za ovu renomiranu godišnju nagradu otvara se sedmu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Natječaj se otvara u Tehničkom muzeju u okviru Dana Nikole Tesle, a u ozračju ovogodišnje 160. obljetnice rođenja genija iz Smiljana. Natječaj će i ove godine biti otvoren prigodnim programom iz kojeg izdvajamo Demonstracije Teslinih izuma - atraktivne demonstracije višeg kustosa Tehničkog muzeja 'Nikola Tesla' Renata Filipina te zanimljivo predavanje akademika Stanka Popovića pod nazivom Nikola Tesla, znanstvenik i izumitelj - Otkriće X-zraka

Više o programu ove manifestacije doznala je ekipa emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'.