Gradonačelnik Samobora o slučaju Crnoja

Grad Samobor darovao je 2010. zemljište Miji Crnoji. Prema Ugovoru, on je u roku od tri godine, do 2013., morao sagraditi obiteljsku kuću, ali to nije učinio. Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora, govorio je o tome kao gost HRT-ova Dnevnika 3.

Ono što je grad napravio za ministra radi se svim braniteljima. Uvjetno smo mu darovali zemljište, a prema ugovoru po kojem je on u tri godine morao dići kuću, barem u "rohbau" izvedbi. Trudimo se pomoći braniteljima, sporna je sudska zabilješka koja nema veze s ugovorom. Crnoja sam treba vratiti zemljište, a ako to ne napravi moramo podići tužbu, izjavio je Beljak. 

O brvnari koja ima kućni broj ustvrdio je da to reguliraju policijske uprave, te da bi o tome trebalo pitati u PU zagrebačkoj ili samoborskoj. Možemo govoriti o "brvnari", ali to nije neki preveliki prekršaj, istaknuo je samoborski gradonačelnik.

Iako je ministar branitelja Mijo Crnoja večeras zaključio, gostujući u HRT-ovu Dnevniku, da gradnju nije počeo jer još nije dobio sve potrebne dozvole, Beljak to demantira. Navodi kako nema logike u tome da netko koči gradnju ministrove obiteljske kuće, ako mu je darovao zemljište. 

U razgovoru s ministrom, koji ga je danas nazvao, zaključili su da su jednakog stajališta i da je sve u skladu sa zakonom. I ubuduće ćemo ministru i braniteljima izlaziti u susret, sporna pitanja se ne tiču grada i ne bih želio prejudicirati stvari, kaže Beljak.

Kao potpredsjednik HSS-a, članice Domoljubne koalicije, smatra da to i nije neka afera. Ne radi se o ne znam kakvom kriminalu što se tiče zemljišta. Razriješit ćemo to ovih dana s ministrom i vidjeti kako mu možemo pomoći. Ujedno, i je li ugovor poštivan, ili ćemo ga raskinuti, zaključio je Beljak.