Obitelj koja obožava maškare, uživa u maskiranju i osvaja nagrade

Vrijeme je maškara. U nekim su gradovima već preuzele vlast, šiju se kostimi, kreću šarene povorke po gradovima. Ekipa HRT-a posjetila je obitelj koja mnoga lijepa sjećanja vezuje uz ove lude dane. Zajedno su šivali kostime za maskenbale, sudjelovali na natjecanjima i pobjeđivali.

Za obitelj Moćan maskenbal je uvijek bio prigoda za druženje i zabavu. Oni su naime šampioni u maskiranju, koji su dosad osvojili brojna prva mjesta. Htio sam da budemo najbolji i onda sam smišljao likove iz priča iz davnine što pobuđuje maštu kod ljudi i podsjeća ih na djetinjstvo. Kad smo na natjecanju dolazi jedna ekipa, mi smo jedna cjelina i na to smo računali i pobjeđivali, kaže Boris Moćan.

Od sudbonosnog susreta 1972. supružnici Moćan feštaju i uživaju u ovoj zabavi. Igrati se sa svime što život pruža te se veseliti svakom novom danu nepisano je pravilo ove obitelji. Shodno tome, maskenbali su se prirodno uklopili u njihove živote.

Pripreme za natjecanja kretale su već u studenom. Kostimi su se šivali u prosincu, a glavna kreatorica bila je gospođa Vlatka. Gospodin Boris bio je zadužen za zahtjevne konstrukcije poput samurajske zastave, japanki ili egipatskih pokrivala za glavu. 

Što su sve osvojili tijekom godina i brojnih nastupa doznala je ekipa emisije 'Život je lijep'.