Princ Fašnik, Princeza Sraka i Sudec pozvali Kolindu Grabar Kitarović na 190. Fašnik

Visoko izaslanstvo samoborske Slobodne Fašničke Republike, uoči preuzimanja vlasti, krenulo je u diplomatsku ofenzivu. Stoga je 26. siječnja posjetilo u njezinu uredu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović te potom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Predsjednici su uručeni tradicionalni samoborski proizvodi, prigodna karikatura Nike Baruna te krafne kao svojevrsna fašnička vjerodajnica. Čestitam na izdržljivosti i predanosti u očuvanju tradicije Samoborskog fašnika kao najveće i najstarije pokladne svečanosti u ovom dijelu Europe. Iduća dva tjedna mnoštvo će naših građana otputovati u vašu Republiku vođeni smijehom, veseljem, optimizmom i originalnim maskama. Budite im dobri domaćini, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Princ Fašnik, Princeza Sraka i Sudec u veselom su tonu pozvali predsjednicu u goste na jubilarni 190. Fašnik. Upozorili su da tada u Samoboru fašnička vlast ukida sve poreze te uvodi svoja pravila s ciljem da se svi dobro zabave, a u deset dana vladavine djeluju po principu – kruha i igara. I zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću uručeni su prigodni darovi i krafne kao fašničke vjerodajnice, a on je zahvalio na dolasku rekavši da je Fašnik zaštitni znak Samobora, ali i Hrvatske.

Princ, Sraka i Sudec zahvalili su na podršci, vjerujući da će se ona nastavljati i sljedećih godina. Svečano otvorenje 190. Samorskog fašnika zakazano je 29. siječnja, a Slobodna Fašnička Republika trajat će sve do 9. veljače, uz brojne programe za djecu i odrasle.