Ekipa HRT-a provela je dan s Hrvatskom gorskom službom spašavanja

Spašavanje onih koji su zalutali u šumama Gorskog kotara, dostavljanje lijekova i odvoženje starih i nemoćnih u bolnicu, zbinjavanje unesrećenih - sve to obavlja Hrvatska gorska služba spašavanja u Delnicama. Ekipa HRT-a provela je dan sa spasiocima u Begovu Razdolju. 

Predivan dan u Begovom Razdolju na točno tisuću metara nadmorske visine. Članove Hrvatske gorske službe spašavanja ekipa HRT-a zatekla je u akciji. Zaprimljena je dojava i spasioci su motornim sanjkama krenuli prema unesrećenom. No, zapravo nema ozlijeđenih, jer riječ je samo o vježbi.

Njihove motorne sanjke mogu doći i do najizoliranijih mjesta Gorskoga kotara. Stoga su od presudne važnosti u spašavanju. Kažu da kada zatreba, vuku i do osam spasioca na skijama do unesrećenih. Vrhunska uvježbanost i timski rad temelj su za obavljanje zadataka. Njihova služba u Delnicama pokriva cijeli Gorski kotar i brine se o 23 tisuće stanovnika.

Kažu kako je najviše problema s onima koji naivno odlutaju u šumu. No, posebno se brinu o kućanstvima sa starijim stanovništvom. Dostava hrane, lijekova, prijevoz do bolnice, briga o ogrijevu i još mnogo toga - sve to kad zatreba rade ovi vrhunski uvježbani ljudi.