Ministarstvo branitelja: Ovo je rušenje Vlade

Novi ministar branitelja Mijo Crnoja ponovno je u fokusu javnosti - ovaj put zbog adrese na kojoj je prijavljen. Kao mjesto stanovanja u životopisu je naveo adresu u Samoboru, na kojoj se nalazi - drvena baraka. A prema dokumentima koje posjeduje HRT, navodno je prekršio i ugovor s gradom Samoborom, prema kojemu mu se ustupa građevinsko zemljište za izgradnju kuće na istoj adresi. Ako je pogriješio, bit će sankcioniran, izjavio je čelnik Domoljubne koalicije i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

Gost središnjeg Dnevnika HRT-a bio je ministar Crnoja. Doznajte što kaže o optužbama.

Iz kabineta ministra stiglo je priopćenje kojim se odlučno opovrgavaju svi navodi te se ocjenjuje da je riječ o medijskim napadima i harangi.

Povodom niza medijskih napada posljednjih dana vezanih uz novog ministra Hrvatskih branitelja ovim putem se odlučno opovrgavaju medijski navodi koji su doveli u pitanje poštenje, osobni integritet i čast ministra. Sve što je proteklih dana izgovoreno u medijskom prostoru glede ministrovog stambenog pitanja, navodnog nasilničkog ponašanja te nepoštivanje pravne države, ovim putem najodlučnije demantiramo, stoji u priopćenju Kabineta ministra hrvatskih branitelja.

U tom kontekstu ovlašteni smo priopćiti da će ministar zatražiti kaznenu i materijalno odgovornost protiv svih nakladnika i novinara koji su sudjelovali u skandaloznoj i sramotnoj harangi. Cijela ta kampanja zapravo je usmjerena na razbijanje suradnje MOSTA i Domoljubne koalicije te u konačnici rušenju nove Vlade Republike Hrvatske, priopćeno je.

Karamarko: Ako se dokaže da je istina za Crnoju, bit će sankcija