Razbudite se vježbajući

Tri instruktorice i vježbačice predlažu kako započeti dan.

Što bi čovjek trebao učiniti ujutro da se zagrije Maja Šivak, studentica i instruktorica, predlaže da čim izađete iz kuće stavite slušalice u uši i brzo hodate do autobusa ili do nekog drugog prijevoznog sredstva, do fakulteta, posla ili institucije do koje trebate stići.

Njezin je prijedlog primijenjen u dvorani različitim načinima hodanja, te promjenom tempa hodanja. To nas je doista zabavilo. Nadamo se da nećete hodati natraške do autobusa ali tempo preporučujemo. Kad pitamo Maju pomaže li joj to, veselo kaže: pomaže, jer dan započinjem glazbom pa mi je automatski dan bolji  i jutro jer znam da mnogi ne vole jutra pa si tako podignem raspoloženje. Majin prijedlog doživio je mnoge varijacije, zabavne i vesele pa ih možete ponavljati s djecom i cijelom obitelji jer su i razonoda i razvijaju motoriku tijela.

A službenica Lovorka Prtenjak ima pravi jutarnji kućni prijedlog. Otkrila je naime da ujutro posprema stan pa je to iskoristila za vježbu, tako se i isteže i sagiba i radi čučnjeve, pa vrlo brzo dođe u 'radnu temperaturu' i može krenuti iz kuće na slijedeće zadatke. I njezin je prijedlog doživio mnoge varijacije, a sigurni smo da ćete u svojem domu naići na neke dobre ideje.

Helena Lojen Marić, instruktorica fitnesa osmislila je i zaštitila prvu originalnu metodu vježbanja flodance. To što se baca po podu potrbuške ideja je njezine 8-mjesečne kćeri koja otkriva prostor i testira majčino strpljenje. No Helena ima još jedan jutarnji prijedlog temeljen na vlastitim problemima. Omiljeni ritual za buđenje prije nego uopće ustanem iz kreveta je da se dobro protegnem. Osim istezanja zagrijem šake, uvijek su mi hladne i stopala, volim zagrijati sve dijelove tijela, ali istezanje je nešto što obožavam.Vježbe flodancea izvode se na podu i idealne su za jutarnje istezanje iako ih naravno možete raditi bilo kada. No baš kao prijedlog za nas Helena je osmislila jutarnji flow.

Posebno se sviđa ekonomistici Dijani Lažec koja je jutarnji tip, a na vježbanje se, kaže, odlučila jer joj se život sveo na posao, hranu, televiziju i spavanje. Sada vježba tri mjeseca, sviđaju joj se svi prijedlozi i nada se da će ih prihvatiti i njezina obitelj, jer se ona nakon vježbanja osjeća puno bolje.

Helena vam je pripremila trening samo za čitatelje našeg portala. Vježbajte, protegnite se, razvijte neku svoju metodu za bolji početak dana.