Šampinjoni i bukovače s umakom od shiitake gljiva

Ekipa Kruške: Anita Margić i Patrizia Milani, poduzetnica iz Pule, pobijedila je ekipu Jabuke: Peru Savanovića i Ljiljanu Terzić, turističku radnicu iz Umaga.
Gošća kuharica bila je Dragica Lukin, predsjednica Saveza slastičara Hrvatske i dugogodišnja mentorica Hrvatske kuharske i slastičarske reprezentacije.

Recept Anite Margić ( Brza košara )

Šampinjoni i bukovače s umakom od shiitake gljiva

Sastojci:

- 200 g šampinjona
- 200 g bukovača
- 200 g shiitake gljiva
- 1luk
- krušne mrvice
- kiselo vrhnje
- vlasac
- papar

Priprema:

Šampinjone i bukovače pohati, a od shiitake gljiva napraviti umak na luku s vrhnjem i paprom. Napraviti majonezu i pomiješati s kiselim vrhnjem i vlascem.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 27. siječnja:


Losos u povrtnjaku


Zdravi jastučići i Štrudlice od jabuka


Zlatna istarska kroštula

 

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.