Ponos Hrvatske: Senja Majnović pronašla 1000 eura i vratila ih vlasniku

Svim malim ljudima koji su napravili veliko djelo Udruga Ponos Hrvatske već jedanaesti put dodjeljuje godišnja priznanja za hrabrost i humanost. U emisijama Dobro jutro, HrvatskaHrvatska uživo te na webu HRT-a od 22. prosinca pratimo dvadesetak priča dosad nepoznatih, hrabrih junaka.

Slijedi priča o djelatnici Tiska Senji Majnović koja je među novinama pronašla kuvertu s 1000 eura koju je ondje zaboravio sugrađanin. Nazvala ga je i vratila novac vlasniku Iliji Mijiću.

Dok je prodavačica Senja preslagivala novine usred dnevnog tiska napipala je debelu omotnicu. Otvorila ju je. U njoj su bili mirovina i hrpa neplaćenih računa 80-godišnjeg Ilije. Odmah ga je nazvala. Novac mu je vratila a novčanu nagradu skromna Senja nije željela uzeti. Ali zato je od Ilije posvećeni lančić dobila.

Još kada je čula da on skrbi o bračnom paru izbjeglica iz Bosne koji žive kod njega jer su ostali bez ičega, bilo joj je još više drago. Ilija je cijeli svoj radni vijek proveo radeći u Austriji i po nekoliko poslova. Kada je stekao mirovinu, došao je živjeti nazad u Vinkovce. Tu često pomaže siromašnim ljudima koje sretne na ulici ili mu se obrate za pomoć.

Izgubljena pa vraćena mirovina uljepšala je svima Božić i Novu godinu. A dobri ljudi poput Ilije i Senje možda su rijetkost ali zbilja postoje i mirno spavaju.