Klemm: Prosvjed u Savskoj 66 se nastavlja

Gost "Studija 4" bio je Josip Klemm, jedan od vođa braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66.

Jučerašnji radni sastanak s predsjednikom Hrvatskog sabora Željkom Reinerom ocijenio je pozitivno. Utvrđene su kratkoročne i dugoročne stvari u rješavanju problema braniteljske populacije.

Vezano za najavu novog ministra branitelja Mije Crnoje da će objaviti registar izdajnika rekao je kako ga smatra nepotrebnim. Naglasio je da su branitelji rezolutno bili protiv registra branitelja, a isto su tako i protiv registra izdajnika. Upitan da komentira kritike na račun Crnoje odgovorio je da su dugogodišnji prijatelji i suborci, a napade na njega smatra neutemeljenima. Na funkciju u Vladi dovela ga je politika koja će ga i maknuti ako tako odluči, a ne branitelji, rekao je.

Samo jedan sastanak s bivšim premijerom Zoranom Milanovićem vezan za braniteljski prosvjed ocijenio je kao pokušaj kupovanja vremena i otezanja. Najčudnije u cijeloj priči bilo mu je to što se Milanović na sastanku sa svim slagao, a nakon toga ništa nije poduzimao.

Prosvjed u Savskoj 66 ocjenjuje uspješnim. On će se nastaviti, što je znak da nismo ispolitizirani, naglasio je.

Za bivšeg ministra branitelja Predraga Matića rekao je da su uvijek bili prijatelji i da će to i ostati, a njegov je rad ocijenio riječima - htio je najbolje, a što je uspio, pokazat će vrijeme.