'Za svu djecu - kao kap vode na dlanu'

'Za svu djecu - kao kap vode na dlanu' humanitarna je akcija pokrenuta u Rijeci kako bi se pomoglo udruzi DIRA koja skrbi o djeci s teškoćama u razvoju. Rad udruge je specifičan jer u njoj rade stručnjaci kakvih u Hrvatskoj ima tek nekolicina.
Udrugu DIRA, koja surađuje s mnogim međunarodnim sličnim udrugama, osnovala je potkraj 2011. prerano preminula  Belinda Dobrec, i sama majka djeteta s poteškoćama u razvoju. Danas DIRA okuplja 50 ak obitelji iz cijele Primorsko-goranske županije.

Upravo zato trebaju pomoć kako bi dobili veći prostor i financijska sredstva kako bi poboljšali kvalitetu didaktičkih i pedagoških usluga. Trenutačni prostor ugodan je i lijep no premali da zadovolji sve uvjete individualnoga rada stručnjaka s djecom. Stoga je i pokrenuta humanitarna akcija 'Sve za djecu - kao kap vode na dlanu' na koju pozivaju sve građane.

Veliku pomoć u dosadašnjem radu pružio im je grad Rijeka. 7. travnja planirana je humanitarna nogometna utakmica na stadionu Rujevica s mnogim poznatim sportskim imenima. 15. travnja na Trgu 128. brigade na riječkom Korzu održat će se veliki humantarni koncert na koji su se odazvali mnogi poznati glazbenici.