#radiobattleHR

Iza nas su tri meča druge sezone globalne radijske igre. Radio Battle ima sudionike drugoga kruga, a to su Italija, Srbija i Estonija koje su bile bolje u nadmetanju s predstavnicima Irske, Njemačke i Švicarske.

Oznaka #radiobattleRS  postala je trećim svjetskim trendom na društvenoj mreži Twitter u vrijeme susreta između njemačkog javnog radija Funkhouse Europa koji djeluje u sustavu WDR-a i radijske stanice O radio koja djeluje pri Javnoj medijskoj ustanovi Vojvodine u Srbiji. Moderator susreta bila je talijanska radijska zvijezda Filippo Solibello.

Rezultat je bio impresivan. I iznenađujući. David je pobjedio Golijata, reći će Filippo Solibello.

Ekipu HR2
pred mikrofonom predvode Monika Lelas Halambek i Mirko Fodor.Radio Battle spaja tradicionalnu s novim medijskim platformama - radijski FM i internetski streaming s Twitterom - u potražnji za podrškom što većeg broja slušatelja.

Za vrijeme trajanja jednosatnog showa, ekipe igrom suprotstavljenih svjetskih radijskih stanica nastoje osvojiti publiku odabranom listom pjesama i umijećem njezine radijske prezentacije. Pobjednika susreta određuje publika svojim tweetovima s pripadajućim hashtagom zemlje koja toga tjedna sudjeluje u igri. Glasanje se odvija u satu emitiranja emisije.

Susret između Hrvatske i Latvije održat će se u nedjelju 31. siječnja od 20 sati, a za ekipu HR2 može se glasati u vrijeme trajanja emisije tvitovima s oznakom #radiobattleHR.

Slušajte nas i preko multimedijske platforme HRTi.