Najbolja sportska nada Istre

Za Bruna Blaškovića već se zna da je najbolja sportska nada Istre, državni je juniorski prvak i rekorder, a trenutno mu se i smješi odlazak na Olimpijadu u Riju.

Nedavno proglašen najboljom muškom sportskom nadom Istre. Ali karijera sedamnaestogodišnjeg Brune Blaškovića traje već sedam godina. Državni je juniorski prvak i rekorder, nastupao je na europskim prvenstvima, a prošle je godine bio peti na Svjetskom juniorskom natjecanju u Singapuru, te šesti na Europskim igrama u Bakuu. Slobodni stil mi ide možda najbolje, tim stilom sam došao do najboljeg rezultata, ali svakako ne bih odvojio niti delfin jer s tim sam isto jako dobre razultate do sada izborio, kaže od sebi Borna.

Ipak, B-normu za Olimpijadu isplivao je slobodnim stilom na 100 metara u Bakuu. Za 50 sekundi i 70 stotinki. Za A-normu, što bi mu osiguralo siguran odlazak na ovogodišnje Olimpijske igre u Rio de Janeiro, nedostaje mu 70 stotinki. Ono što sada pokušavamo je isplivati A normu na 50 metara slobodno. Nekome je 70 stotinki malo, ali evo za to treba i do godina, dvije velikog odricanje i puno rada i truda. Sve što je dosad postigao, Bruno je postigao u gotovo nemogućim uvjetima. Pula nema gradski bazen, a ovaj u Valbandonu dug je svega 25 metara, i pretrpan, tako da je problem i s terminima za trening. Već bi trebao imati treninge jedan na jedan, širu traku, i bazen od 50 metara. Stoga će odsad morati na treninge u Rijeku, ističe trenerica Klara Hrastić Tiganj.


Bruno Blašković se ne opterećuje time hoće li, ili neće dospjeti na Olimpijadu. To će se znati najkasnije početkom srpnja. Bio bi to, kaže, samo lijep dodatak na ionako uspješnu sportsku sezonu. No, možda bi to više koristilo njegovim kolegama plivačima, kojih je u klubu 110.

Olimpijska klasa plivača možda bi ubrzala gradnju pulskog bazena.