I kroz torbice se može kreativno izraziti

Jeste li znale da se torba može načiniti od stare budilice, ključanice, bravice ili ručkice od ladice? Niste!? Doznajte!
 

Morena Gluščević koja obožava torbe. Nositi, naravno, ali još više izrađivati. I u tu će svrhu upotrijebiti štošta. I budilice i ručkice od ladica. No, na torbi koju je prvu pokazala ekipi emisije Dobro jutro, Hrvatska neće biti ni jedno ni drugo, već treće - Mali Princ.
Sve motive na svojim torbicama ručno oslikava, a poznate motive 'izmjeni po svom'. Tako da on postaje moj autorski rad. Ne želim kršiti ničije autorsko pravo. I najdraži motivi su mi, ipak, motivi koje sama napravim. Volim tako malo nježnije stvari... primjerice balon na zrak, bicikle, Malog Princa i tako to... Ali, naravno, mogu napraviti i bilo koji motiv koji klijent zaželi.

Nakon šivanja, lijepljenja i slikanja, još je samo nekoliko koraka do gotove torbe. Torba treba proći proces lakiranja i impregnacije. Kada je sve gotovo, nije još sve gotovo. Kulinarskim rječnikom rečeno, vrijeme je za šlag na torti. Kao šlag na torti, na Morenine torbice dolaze metalni detalji. Najčešće su to vintage ručkice koje je skidala, dok ih je bilo, sa starinskih oramra. Sad ih kupuje. 

Za ove torbe inspiracija stiže iz knjiga, filmova, čak predmeta. Posebna je njena torbica napravljena od stare vekerice. Iz vekerice sam izvadila mehanizam i ostao je samo okvir. Unutra sam stavila sliku koju sam ilustrirala s Marilyn Monroe i ugradila cijelu vekericu u torbu. Torbica ima i metalnu ručkicu i jako je praktična. U mnoštvu torbi, ekipi Dobrog jutra najviše se svidjela torbica s dijelovima od pleksiglasa i satnim mehanizmom. Sve torbice su postavljenje, imaju unutrašnje džepove i dosta prostora za sve stvari koje su jednoj ženi potrebne.

U rukama Morene torbe ne prestaju nastajati. Radi ih i danju i noću. I tako godinama, otkad je počela. Ideja nikada, ali baš nikada ne manjka. Jer, nekako, kreativnost joj u genima. Obje su bake šivale, mama je bila obrtnica, a tata je izrađivao namještaj - protiv takvog nasljeđa nije mogla ništa.
Morena obožava šivati. No, za izradu torbi treba imati snažan stroj, pa je staru bakinu Singericu, koja je zbog opterećenja bila stalno na servisu, zamijenila starom industrijskom Paficom. Iako je u početku sumnjala u nju, nakon što ju je isprobala bila je oduševljena.
Kažu li da torba glavu čuva? Ako ne baš glavu, onda sigurno brdo ženskih stvari.