Počela druga sezona showa 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske'

Prva od ukupno 14 emisija druge sezone showa 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske' predstavila je sjajne kandidate. Iako su svi mentori bili odlični u uvjeravanju odabranih kandidata da je baš njihov tim pravi za njih, Jacques još uvijek nema popunjeno nijedno mjesto. Kao i Tony, Indira je za svoj tim odabrala troje, a Ivan dvoje kandidata. Već sada je jasno da potraga za najljepšim glasom Hrvatske neće biti laka.

Druga sezona showa otvorena je zajedničkim nastupom mentora koji su izveli poznati hit 'Everybody needs somebody to love', u verziji sastava The Blues Brothers. S njima su zaplesali i voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić koji su nas na samom početku uveli u pravila i novosti natjecanja. U prvoj od pet emisija audicija svi su kandidati zaslužili pohvale mentora, ali samo su dvije kandidatkinje osvojile glasove svih mentora. Čast da im se okrenu svi mentori imale su Tajana Belina i Monika Perić.

Zahvaljujući izvedbi tradicionalne pjesme 'His eye is on the sparrow' Tajana Belina zaslužila je ovacije i prva je ove sezone mogla odabrati mentora. Oni su dali sve od sebe kako bi je pridobili za svoj tim, a Jacques je čak i zapjevao s njom. Iako je s njim pohađala srednju glazbenu školu i već tada ju je fascinirao svojim glasom, odlukom je šokirala sve mentore uvjerene da ju je upravo Jacques osvojio. Odabrala je biti dio Ivanova tima.

Nezaposlena vjeroučiteljica iz velike glazbene obitelji Monika Perić već 15 godina pjeva u zboru Allegro. Najviše se pronalazi u soulu i upravo je izvedbom pjesme 'Respect' Arethe Franklin oduševila sve mentore. To se zove zakucavanje, komentirao je Jacques, koji joj je obećao da će je staviti na pijedestal ako odabere njega. Indira joj je također obećala da će joj ugađati. Ipak, odabrala je biti u Tonyjevu timu jer ga je upoznala jednom prigodom, a čak je i zapjevala na jednom njegovu koncertu.

Odličan nastup imala je i Maja Tošić kojoj se okrenulo troje mentora, Tony, Jacques i Indira. Izvela je pjesmu 'Somebody to love' sastava Jefferson Airplane i oduševila energijom i samouvjerenošću. Nakon pozitivnog šoka, Maja je odlučila da joj mentorica bude Indira. Po dvoje mentora okrenulo se Edgaru Rupeni, Ani Dorotić Burmaz i Mirti Dautović. Riječanin sa splitskom adresom Edgar Rupena izvedbom pjesme 'Granada' Augustina Lare, u verziji Placida Dominga, oduševio je Jacquesa i Tonyja. Edgar se odlučio za Tonyjev tim.

Televizijska voditeljica iz Splita Ana Dorotić Burmaz koja se pjevanjem bavi već 20 godina na audiciji je izvela poznati jazz standard 'Summertime' u verziji Ette James. Okrenuli su joj se Indira i Jacques. Iako je prije audicije razmišljala kako bi odabrala Jacuesa, 'kliknula' je s Indirom koju je odabrala za mentoricu. Studentica Mirta Dautović izvela je pjesmu Adele 'One and only'. U posljednjim sekundama istodobno su joj se okrenuli Ivan i Jacques. Ivan je rekao kako ima sjajan glas te da može mnogo toga otpjevati. Jacques se složio da je pjevala na svoj način. Mirta je za mentora odabrala Ivana.

Po jednog mentora svojim nastupima osvojili su Marko Domjan i Ivo Marinković. Marko Domjan na audiciji se predstavio izvedbom hita Johnnyja Casha 'Folsom prison blues', a njegov dobar glas prepoznala je mentorica Indira. Osvojio ju je posebnošću u glasu i lakoćom u pjevanju. Sramežljivi Splićanin Ivo Marinković ima strah od nastupa, ali vjeruje da će ga uspjeti pobijediti. Na tome će sigurno raditi i s mentorom Tonyjem, koji mu se jedini okrenuo u posljednjim sekundama izvedbe pjesme 'Crazy' Gnarlsa Barkleya

Nakon prve emisije Jacques je jedini mentor koji još nema natjecatelja u svojem timu. Indira u timu ima troje natjecatelja. To su Marko Domjan, Ana Dorotić Burmaz i Maja Tošić. Tonyjev tim čine troje natjecatelja; Edgar Rupena, Ivo Marinković i Monika Perić. Dvije natjecateljice u Ivanovu timu su Tajana Belina i Mirta Dautović. Mentori Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak tijekom audicija između 76 kandidata trebaju odabrati po 10 natjecatelja za svoj tim.

Podsjetimo, u drugoj fazi showa – dvobojima – mentori će moći preuzeti po jednog natjecatelja kojeg drugi mentori ne odaberu za nastavak natjecanja. I faza koja slijedi je novost – nokauti. U tom dijelu mentori odabiru po dvoje natjecatelja da pjevaju po jednu pjesmu i zatim odlučuju tko je bio bolji te s kim nastavljaju natjecanje. I u ovoj fazi mogu preuzeti po jednog natjecatelja kojeg u nokautu izbaci drugi mentor.

Do iduće subote 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske' možete pratiti preko službene internetske stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu i YouTubeu. Vijesti vezane za show također možete pratiti na Drugom programu Hrvatskog radija. Korisnici mobilne aplikacije za android i iOS The Voice Hrvatska mogu pregledavati ekskluzivan sadržaj, pratiti omiljene natjecatelje i igrati nagradne igre.