Nakon 30 godina Jugoslovensko dramsko pozorište gostovalo u zagrebačkom HNK-u

Nakon punih 30 godina, Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda gostovalo je u zagrebačkom HNK-u. Za veliki povratak izabrali su Molierova 'Umišljenog bolesnika' u režiji jednog od ponajboljih srpskih redatelja Jagoša Markovića. 

Kako se ističe u najavi gostovanja Jugoslovensko dramsko pozorište je u HNK-u Zagreb posljednji put nastupilo 1986., a gostovanje Molireova 'Umišljenog bolesnika' nastavak je ponovno uspostavljene suradnje između dvaju kazališnih kuća, započete gostovanjem HNK-ove predstave 'Vučjak' Miroslava Krleže u režiji Ivice Buljana u lipnju 2015. na Sceni Ljuba Tadić.

HNK Zagreb i beogradski JDP redovito su do 1986. razmjenjivali gostovanja s najuspješnijim predstavama sezone, što je predstavljalo kulturni dijalog dviju značajnih kazališnih kuća regije još od 1949., kada je JDP prvi put gostovao na pozornici HNK-a Zagreb. 

U predstavi su nastupili Dragan Mićanović, Radovan Vujović, Jelisaveta Sablić, Goran Šušljik, Vlasta Velisavljević, Bojan Dimitrijević, Nebojša Milovanović, Slobodan Tešić, Marta Bjelica, Mladen Sovilj i Miloš Jevtović.