Pula u finalu natjecanja za europsku prijestolnicu kulture

Grad Pula finalist je natjecanja za europsku prijestolnicu kulture 2020. Tu bi titulu, uz jedan irski, trebao ponijeti i jedan hrvatski grad, a kandidati su Pula, Rijeka, Dubrovnik i Osijek. 

Grad Pula
, kao finalist natjecanja za europsku prijestolnicu kulture, glazbenim projektom EU disco 2020. predstavit će sve ovogodišnje kandidate za ovu prestižnu titulu. Svake subote, od 23. siječnja do 26. ožujka, od 10 do 14 sati puštat će se glazba na Trgu Portarata, koju su za Pulu odabrali ostali gradovi kandidati – Rijeka, Dubrovnik i Osijek te irski Galway, Limerick i 3 Sisters (Waterford, Wexford i Kilkenny).

Osim toga, plesat će se i uz glazbu ovogodišnjih prijestolnica, San Sebastiana i Wroclawa, a svake druge subote u Titovu parku ispod Arene u večernjim je satima predviđen Disco Tapija za mlade. Ove subote u 11 sati predstavila se pulska kandidatura i tim koji je Pulu doveo u samo finale natjecanja. Osim toga, pozivaju se građani da se priključe i velikoj besplatnoj razmjeni knjiga koja će također biti organizirana na Trgu Portarata.

Tijekom projekta i brojnih programa predstavit će se različiti DJ-i, voditelji, ljudi iz javnog života, regije i Europe, kao i istarske manjinske skupine, vinari, maslinari i gastronomi, a na ovaj se način želi omogućiti građanima da daju svoj glas i kažu u kakvoj bi Puli htjeli živjeti.

Hoće li ponijeti titulu europske prijestolnice kulture, znat će se u ožujku. Tada se, naime, očekuje proglašenje grada pobjednika. Više o današnjim događajima u Puli doznala je ekipa HRT-a.