Norvežanin izveo pothvat na kojem bi mu pozavidio i Bruce Willis

Mladi je Norvežanin u pravom holivudskom stilu spriječio krađu svog automobila vozeći se na njegovom krovu samo u donjem rublju na -17 stupnjeva Celzijevih, izvijestili su lokalni mediji u Norveškoj.

To ne bi uspio ni Bruce Willis, rekao je Jan Nesland, šef policije u Randesundu, na jugu Norveške. Tog je 25-godišnjaka usred noći probudio zvuk motora njegova automobila parkiranog ispred kuće. Izjurio je van na snijeg samo u donjem rublju. Uspio je potom zgrabiti kvaku automobila koji je upravo kretao i nekako se popeo na krov.

Tako se, na -17 stupnjeva, vozio nekoliko kilometara. Nesland je rekao da se automobil na trenutke kretao brzinom od 90 km/h. U nekom je trenutku uspio koljenom razbiti stražnje vjetrobransko staklo i zbuniti lopova koji je autom udario u odbojnik uz cestu i zaustavio se. Takvo ponašanje nikako ne preporučujemo, ali ono što je učinio je čudesno.

Mislim da se to ne viđa niti u filmovima, rekao je šef policije norveškoj televiziji. Delinkvent, koji je i prije bio poznat policiji, uhićen je, a lokalni Bruce Willis u bolnici liječi ozljede na nogama i koljenima.