Brancin na kiselo i slatko

Ekipa Kruške: Renato Kraljev i Helena Šarić, kemijska tehničarka iz Splita, pobijedila je ekipu Jabuke: Marka Perića i Višnju Čihoratić-Dobrić, savjetnicu za osiguranje iz Jastrebarskog.
Gošća kuharica bila je Magdalena Senjković s Brača.

Recept Marka Perića:
Brancin na kiselo i slatko
Sastojci:

- 2 brancina
- 100 g maslaca
- 2 limete
- 250 g rikole
- 3 žlice tamnog smeđeg šećera
- 4 žličice senfa Dijon
- 1 žlica umaka od soje
- 1 žličica rižinog octa

Priprema:

Brancin na kiselo

Otopiti maslac i pomiješati sa sokom od dvije limete te malo papra. Preliti preko fileta brancina i malo ostaviti da stoji, a potom staviti u tavu i premazati maslacem s limetom.

Brancin na slatko

Pomiješati tamni smeđi šećer, senf, sojin umak i rižin ocat. S tom mješavinom premazati filet brancina. Poslužiti na podlozi od rikole.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 25. siječnja:


Slane fritule, Polpete od svinjetine i kozica i Miso juha


Raštika s preljevom i Pesto od raštike


Pohani i prženi janjeći but


Pastrva u lješnjaku i Žuti desert
Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.