Argentinski umjetnik zagrepčane oduševljava unikatnim nakitom

Carlos Ignacio Bellante, zagrepčanima poznat kao Tino Argentino, već ih 16 godina oduševljava svojim unikatnim nakitom kojeg reciklira od raznih predmeta. Argentinski umjetnik ugostio je ekipu emisije 'Život je lijep' u svojem domu i pokazao im kako izgleda njegov radni dan.

Zavirili su u njegovu radionicu te doznali kada je započela njegova strast prema izradi umjetničkog nakita. Nakit radim od kad sam bio mali. Imao sam pet, šest godina kad sam počeo te ne može proći jedan dan bez da radim nešto, od metala ili drveta, kaže Carlos.

Kreativni Carlos otkrio je što koristi u izradi te kako se nadahnjuje dok kreira svoj neobičan unikatni nakit. Kad dođem u radionicu upalim radio, stavim glazbu ili sviram malo bas, dođe mi ideja i onda počinjem raditi. Dakle, nije da samo radim, nego se prije malo stimuliram uz glazbu, dodaje.

Inspiracija mu sama dolazi, a kaže kako se od svega može nešto napraviti. Dosad je imao tri izložbe, dvije u Zagrebu i jednu u Novalji na Pagu. Upravo sprema novu i nada se da će njegova poetična ekološka umjetnost pronaći put do novih štovatelja.