Redakciji TV kalendara 40-tu obljetnicu čestitala Kolinda Grabar-Kitarović

TV kalendar, dnevna dokumentarna televizijska emisija koju proizvodi i emitira Hrvatska radiotelevizija napunila je 3. siječnja punih 40 godina. Nakon brojnih čestitara, danas je okruglu obljetnicu redakciji emisije čestitala i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

U četiri desetljeća ove dnevne emisije emitirano je više od 140 000 minuta programa, a prve su minute prikazane 3. siječnja. Kultnu emisiju pokrenuo je najdugovječniji urednički dvojac Obrad Kosovac i Vladimir Fučijaš, a naslijedio ih je Vladimir Brnardić
 
Mnogi povijesni događaji obilježavali su se u TV kalendaru i nigdje drugdje, a neke povijesne granice su se pomicale. Tako za primjerice prvu upotrebu hrvatskog jezika u Saboru, za koju se oduvijek smatralo da je bila 1832. godine, mi smo našim istraživanjem otkrili da se odigrala 1809. godine, kažu u redakciji.

Iza desetominutne emisije velike važnosti stoji tek je devetero ljudi. Vrlo samozatajnih i posvećenih svojem poslu. No, za njega su danas dobili predsjedničin stisak. Nakon sastanka televizijska se ekipa vraća na HRT - jer već za sutra priprema novu epizodu pod geslom 'Podsjetnik onima koji znaju, a putokaz onima koji žele znati više'.