Čarobni grah, lutkarska predstava u Dubrovniku

Djeci u Dubrovniku opet se pružila prilika uživati u lutkarskoj predstavi. Lutkarska družina Dobrissimo kulturnog društva Aster u teatru Bursa premijerno je izvela englesku narodnu bajku Čarobni grah.

Lutkarska družina Dobrissimo kulturnog društva Aster jedina je lutkarska družina u županiji. Zato ne čudi da svaku njihovu predstavu djeca iščekuju s nestrpljenjem. Č'arobni grah' treća je lutkarska predstava koju su pripremali za velike i male. Jer bajke nisu samo za djecu nego i za odrasle, kako kaže Sonja Karamehmedović, voditeljica lutkarske družine Dobrissimo.

Nakon 'Vraga zlatne kose' i 'Guščarice na Studencu' vrijeme je za 'Čarobni  grah' - priču o dječaku koji je pobijedio velikog diva. Uz lutke, divove igraju članice Dobrissima. Sve odreda amateri, osim redateljica Izmire Brautović koja za družinu kaže da je na profesionalnom nivou, a jedini su u županiji koji rade dječje lutkarske predstave.

U lutkarskom svijetu ništa nije nemoguće pa ni to da se jedan dječak popne iznad oblaka ili da se preko graha popne sve do divova doma. Najvažnije je da, kao i svaka bajka, i ova ima sretan kraj, a za članice Dobrissima najbitnija je zadovoljna publika.

Ove subote u teatru Bursa djecu čekaju još četiri predstave. Četiri predstave u jednome danu iako volonteri i amateri za djecu rade kao pravi profesionalci.