U muzeju naučite kako se maskirati

Približava se fašnik pa su u Etnografskom muzeju uz izložbu 'Čarobna družba - vjerovanja u nadnaravna bića u Podravini' za posjetitelje pripremili zanimljiv program u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu.

Posjetitelji će moći promatrati kako se stvaraju strašne i lijepe maske različitih bića naših tradicijskih vjerovanja, ali i onih poznatih iz popularne kulture. Tko poželi moći će se i zamaskirati uz pomoć profesionalnih maskera naše najveće nacionalne kazališne kuće. Maskiranje lica vodi Darija Hrgović, voditeljica u Odjelu za maske u HNK.

Termini kada se možete profesionalno maskirati su:
    četvrtak, 21. siječnja od 15 do 17 sati,
    petak, 22. siječnja od 15 do 17 sati,
    subota, 23. siječnja od 11 do 13 sati
    utorak, 26. siječnja od 15 do 17 sati.

Prezentacija i maska je besplatna, naplaćuje se samo ulaznica u muzej. No zbog ograničenog broja mjesta na radionicama potrebno se prijaviti, elektronskom poštom na edukacija@emz.hr ili telefonom 099 2676 559.  

A kako to izgleda i što sve možete doživjeti ovih dana u Etnografskom muzeju provjerila je ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska. Darija Hrgović pokazala je svoje umijeće maskiranja, a sve o programima Muzeja rekla je ravnateljica Goranka Horjan.