'Joy' i 'Povratnik' novi hitovi u hrvatskim kinima

Sve veći broj nagrađivanih filmova u kinima i na Hrvatskoj televiziji predvode oni upravo nominirani za Oscara. Velik će broj njih kinopublika moći vidjeti na dvanaestoj Oscar reviji koja se ove godine održava od 21. do 31. siječnja.

Najviše pozornosti izaziva epska pustolovna drama 'Povratnik' koju je Američka filmska akademija za svoju godišnju nagradu nominirala u čak dvanaest kategorija. Kao najveći favorit slovi glavni glumac u filmu Leonardo DiCaprio kojemu bi ova uloga nakon pet nerealiziranih oskarovskih nominacija napokon trebala donijeti priznanje. Film je izvrsno režirao Alejandro Gonzalez Inarritu, nagrađen Oscarom za 'Birdmana'.
  
Dobitnica nagrade Američke filmske akademije za glavnu žensku ulogu u filmu 'U dobru i zlu' Jennifer Lawrence, ponovno je nominirana za nagradu, i to za nastup u humornoj drami 'Joy'. Film je nadahnut životom i karijerom Amerikanke Joy Mangano koja se obogatila vlastitim proizvodima za kućanstvo koje je prodavala preko televizije.          

Nakon dva filma nominirana za Oscare, na malim ekranima pogledajte film nagrađen na ZagrebDoxu - Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma. To je film 'Dragi Lastane' koji je na ZagrebDoxu prije dvije godine osvojio Nagradu publike. Redateljica i scenaristica je Irena Škorić, a sve doznajte u nedjelju, 24. siječnja navečer na Prvom programu Hrvatske televizije.