Održan 'Zimski festival svjetla' u Londonu

U Londonu je održan 'Lumiere London' - festival svjetla, umjetnička manifestacija koja je gradske znamenitosti učinila još efektnijima, a publici pružila priliku za sasvim nov doživljaj Londona noću.

Pod igrom svjetala, znamenitosti poput Westminsterske opatije dobile su novo ruho, a cilj je bio, video projekcijama, neonom i instalacijama, rasvijetliti zimsku tamu. Mašta naših umjetnika transformirala je izvanredne zgrade, ulice i stvorila divovsku galeriju na otvorenom koja je omogućila da ovaj izuzetan rad vidi što je više moguće ljudi, rekli su organizatori.

Dok su povijesne zgrade mamile poglede, londonske ulice dobile su neke neočekivane sadržaje. No, publika je mogla sudjelovati i više od samog gledanja. Svjetlosne instalacije omogućile su prolaznicima da i sami budu dio njihova stvaranja.

Katedrala u bojama, slonovi na ulicama, lebdeći ljudi. Sve je to na trenutak noćnom Londonu udahnulo dašak čarolije i svrstalo ga uz bok Lyonu, Berlinu i Sidneyu u kojima se atraktivni festivali svjetla već održavaju.