Kvarnerske fritule
U doba Pusta valja dobro i kvalitetno jesti kako bi hrabri zvončari uz puno snage otjerali zle duhove i dozvali proljeće. Nema vremena za sjesti, 's nogu' valja pojesti i okrijepiti se. Zato je tu i pusna hrana - kapuz i kobasice, jota, fritule i kroštule. Svaki domaćin dočekat će i zvončara i gosta i ponuditi ih tim domaćim delicijama.
Kako napraviti kvarnerske fritule u Matuljima je doznala riječka ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska.
Kvarnerske fritule
Sastojci:
400 grama glatkog brašna
4 žlice šećera
2 jaja
2 jogurta
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1 naribana jabuka
prstohvat soli
malo ruma ili rakije
limunova korica
Izmiješajte sve sastojke i uzimajte smjesu žlicom i pecite na vrućem ulju.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!