Nagrađene studentske ideje: UNIverzI-JA-DA

Jučer su u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), proglašeni pobjednici projekta UNIverzI-JA-DA koji će svojim projektima rješenjima pridonijeti organizaciji tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. Između 8 finalista odabrana su i novčano nagrađena 4 projekta.

U suradnji s Ministarstvom turizma, Gradom Zagrebom i Udrugom Europske sveučilišne igre, HAMAG-BICRO na ovaj način nastoji pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju s poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju.

Projektom UNIverzI-JA-DA tražila su se četiri pobjednička projekta iz tri kategorije: Mobilna aplikacija,Turistička promocija hrvatske kulture i sporta te Urbani Zagreb koji su  se ocjenjivali prema kriterijima inovativnosti, izvedivosti, iskustva i kvalificiranosti tima, dodane vrijednosti i financijskih resursa.

Prvo mjesto u kategoriji Mobilna aplikacija podijelili su timovi Infinium i Hrkify koji će na inovativan i zanimljiv način omogućiti lakšu povezanost i umreženost gotovo šest tisuća studenata za vrijeme trajanja Sveučilišnih igara. Potporu za izvedbu rješenja omogućile su im Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016 u iznosu od 15.000 kuna.

Tim LIGO i Limitless svojim će projektima pridonijeti turističkoj promocijI hrvatske kulture i sporta uz pomoć 200.000 kuna koje im je omogućilo Ministarstvo turizma za izvedbu rješenja. Isto tako, Grad Zagreb je osigurao 70.000 kuna za izvedbu rješenja Udruge studenata Grada Zagreba u kategoriji Urbani Zagreb.

Više o svojim nagrađenim projektima u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su  Ivona Mikulčić, Fakultet političkih znanosti Zagreb i Luka Krznarić Matarić, Udruga studenta Grada Zagreba.

Ivonin LIGO tim osvojio je glavnu nagradu u kategoriji Turistička promocija kulture i sporta, a Lukin tim nagrađen je u kategoriji Urbani Zagreb s idejom 'All sides of Zagreb- sve strane Zagreba'.

Video produkcija LIGO bavit će se izrađivanjem video sadržaja koji će se dijeliti na zasebnom YouTube kanalu. Video sadržaj bit će povezan sa sportom, kulturom i umjetnošću studenata. Do i tijekom trajanja Europskih sveučilišnih igara Zagreb - Rijeka 2016, LIGO će se posvetiti sportskom sadržaju, a nakon ESI2016 uključivat će kulturu i umjetnost u svrhu turističke promocije.

Projekt All sides of Zagreb provodit će članovi tima uz podršku Udruge studenata Grada Zagreba u suradnji s partnerima. Izvedba projekta fokusirana je na područje Grada Zagreba sa težištem na odabrane turističke, kulturne, sportske i zabavne lokacije gdje će sudionici EUG2016 sukladno vlastitim interesima provoditi slobodno vrijeme.