Nahranite ptičice! U Zagrebu počela akcija hranjenja ptica

Prije točno tjedan dana, 13. siječnja, u Zagrebu je počela akcija hranjenja ptica po gradskim parkovima. Pokrenula ju je udruga BIOM koja je pozvala građane da se uključe u projekt 'Ptice oko nas'.

Cilj projekta je pomoći pticama da lakše prezime zimu postavljanjem hranilica u zagrebačkim parkovima. Odlučili smo prve hranilice postaviti u parku Ribnjak, na Trgu Petra Svačića i Trgu Ivana Mažuranića. Ako bude zainteresiranih volontera hranilice ćemo postaviti i u drugim parkovima, piše na službenim stranicama udruge. Hranilice i hranu za ptice osigurat će oni, a volonteri će ih puniti jednom dnevno.

U udruzi kažu kako je projekt edukativnog karaktera s ciljem da zainteresirani građani nauče izrađivati i održavati hranilice kako bi ih u budućnosti mogli samostalno postavljati u svoja dvorišta ili obližnje zelene oaze. Tako će građani imati priliku iz neposredne blizine, čak iz svoje tople sobe, uživati u promatranju ove vrlo zanimljive skupine životinja raskošnog izgleda i načina života, navode u BIOM-u. 

Kako sudjelovati u hranjenju i napraviti hranilicu doznala je ekipa emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'.