Movement joga vježba se i u prirodi

U Centru za ples, sport i fitness u Savskoj 120 našli smo vježbače movement joge. Iako vježbaju dvaput na tjedan u dvorani, barem jednom izlaze u prirodu bez obzira na vremenske uvjete. Prehlade, viroze, gripa, loše raspoloženje zbog nedostatka sunčeve svjetlosti, tromost zbog ograničenog fizičkog kretanja svladavaju baš vježbanjem na zraku.

Iako volimo prošetati, rijetko se odlučujemo vježbati u prirodi. Smetaju nam prolaznici, mislimo da nemamo mnogo opcija već samo hodanje i trčanje. Mnogo je isprika pa smo zapitali Anteju Udjur i Emanuela Đolu da nam pokažu neke vježbe koje doista svi mogu.Pozvali smo i tri plesačice koje treniraju svaki dan i koje ste gledali u različitim izazovima naše rubrike, da vidimo kako će se one snaći u vanjskom treningu movement joge. Istodobno smo im dali mogućnost da i one pokažu neke vježbe koje su korisne za tijelo. Našli smo se na Zrinjevcu, zabavili prolaznike, ali smo se i mi zabavili zanimljivim prijedlozima naših gostiju.

Na kraju smo nekako svi bili zadovoljni jer su lijep dan, sunce i smijeh donijeli drugu dobrobit! Dobro raspoloženje.

Vježbanje na hladnoći donosi neke prednosti. Tijelo troši dodatne kalorije, 30 minuta na svježem zraku jednako je kao da ste sat i pol vježbali u dvorani. Vaš se imunitet jača a prokrvljenost kože je bolja pa ten zablista, kosa postaje sjajnija i naravno bolje ćete spavati.

Pogledajte naše prijedloge, a ovoj zanimljivoj skupini možete se pridružiti na njihovoj FB stranici - Movement Yoga.