Koje nas turneje svjetskih glazbenih zvijezda očekuju u 2016.

U idućih godinu dana brojne će svjetske glazbene zvijezde ići na velike turneje kojima će obići nekoliko kontinenata. Zasad nema naznaka tko će od njih doći u Hrvatsku, a nama najbliže mnogi od njih nastupit će u Austriji i Italiji.

Velški bend Stereophonics na turneju kreće već krajem siječnja, a nastup u pariškoj Olympiji već je rasprodan. Nastupit će i u Velikoj Britaniji te na nekoliko europskih festivala. Britanska skupina Mumford and Sons postoji od 2007. godine, a dosad su izdali tri albuma. Njihova će turneja obuhvatiti nekoliko kontinenata, a nakon Afrike, SAD-a i Južne Amerike stižu i u Europu. Nama najbliži koncert bit će u Beču 19. svibnja.

Na svjetskoj turneji je i legendarni kalifornijski bend Toto. Turneja im počinje 27. siječnja u Briselu, a nastavlja se po cijeloj Europi pa će tako osim Belgije posjetiti i Francusku, Italiju, Njemačku, ali i Austriju gdje će nastupiti u Beču 9. veljače. Još jedan bend koji je u vrhuncu slave bio 80-ih godina je A-ha. Ovaj norveški trio održat će turneju pod nazivom 'Cast in steel' u sklopu koje će svirati u Rusiji, Latviji, Bjelorusiji, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Švicarskoj. Nama su najbliže ponovno u Beču i to 10. travnja.

Dvoje talijanskih glazbenika također će imati radnu 2016. Eros Ramazzotti održat će više od trideset koncerata po cijeloj Italiji, a nastupit će i u Španjolskoj te Francuskoj. Popularna pjevačica Laura Pausini također će ove godine odraditi svjetsku turneju kojom će promovirati svoj novi album 'Simili'. Sve počinje na milanskom stadionu San Siro 4. lipnja.

Nadamo se da svjetske glazbene zvijezde ove godine neće zaobići Hrvatsku te da će i naše gradove uvrstiti u svoje turneje.