Četiri puta postao prvak! Zdravko Pekeč je najbolji hrvački veteran na svijetu

Jeste li čuli za Zdravka Pekeča? Njegovo ime dobro znaju svi koji su s njim ušli u ring. Silnim medaljama koje je osvojio od nedavno može dodati i onu najboljeg hvačkog veterana svijeta. Iako je u pedesetima, Zdravko i dalje izaziva strahopoštovanje u ringu i izvan njega.

Njegove kćeri s pravom mogu reći - 'moj je tata najjači'. Jer na nedavno održanom Svjetskom veteranskom prvenstvu u Ateni, Zdravko Pekeč osvojio je naslov svjetskog prvaka. Konkurencija je bila oštra. Čak 960 hrvača iz 47 zemalja, a pobjedničko postolje zbog toga mu je još slađe.

U finalu sam se sastao s jednim mađarskim hrvačem od kojeg sam gubio četiri puta. Na sreću bila je moja žena koja je rekla - pa on izgleda još starije, derutnije od tebe, ti ćeš to dobiti. I onda sam uspio u tom petom pokušaju pobijediti i mogu reći to mi je to najdraža medalja, kaže Zdravko.

Tijekom karijere gospodin Zdravko nakupio je medalja. Ovom posljednjom po četvrti je puta postao prvak svijeta u hrvanju. Među onim prije osvojenim su medalje sa svjetskog, europskog i državnog prvenstva. Bile one srebrne, brončane ili zlatne svaka mu je jednako draga, jer iza nje stoje rad i odricanje. 

Hrvanjem se aktivno bavi već punih 50 godina. Počeo je u Karlovcu te nastavio u Zagrebu. Učio je od najboljih i oni su ga 'zarazili' ovim sportom. Ni šesto desetljeće života ne sprječava ga da trenira svaki dan. Ujutro trči 10 kilometara, a navečer ga čeka trening u dvorani. I tako godinama bez iznimke, iz dana u dan.

Upoznajte Zdravka Pekeča, najboljeg hvačkog veterana na svijetu.