Vidovićeve teške optužbe - Ostojić: 'hadezenjara laže'

Josip Vidović, tajnik Odbora za branitelje HDZ-a, u emisiji Studio 4 objasnio je zašto je HDZ podupro kandidaturu Mije Crnoje za ministra branitelja. 

Tko je Mijo Crnoja, kandidat za novog ministra branitelja

Samo dobar, kvalitetan pristup prema braniteljima u Savskoj, ali i cijeloj zemlji rješava sve probleme. Bivši ministar Predrag Matić nije smogao snage i hrabrosti doći među branitelje, razgovarati i vidjeti što ih točno muči, kakav je odnos prema tim ljudima, pa je došlo do ove situacije. Mi smo uvijek bili spremni razgovarati sa svim braniteljima u Hrvatskoj i BiH. Mislim da nema problema koji se ne može riješiti, rekao je.

Na račun Ranka Ostojića iznio je teške optužbe rekavši: Sjećate se da su generala Gotovinu proganjali, da su 2002. godine, ja mislim Ranko Ostojić, napravio plan kako uhititi generala Gotovinu, a ako ga ne može uhititi da ga likvidira. Za ministra branitelja Predraga Matića je rekao da u ključnim trenucima nije stao uz branitelje, a da je objavom registra mnoge koji žive izvan Hrvatske, posebno u BiH, doveo u opasnost.

Ostojić: 'Optužuje me hadezenjara - lažov'

Za optužbe u kojima je Ostojića prozvao za teško kazneno djelo HDZ-ovac Josip Vidović nije iznio nikakav dokaz, osim - kako je rekao - mišljenja. Vezano za njegove optužbe, na Facebooku se oglasio prozvani Ranko Ostojić - koji kaže: 'Danas na tzv. javnoj televiziji neka hadezenjara mene optuži za plan koji, vjerovali ili ne - ima za cilj likvidirati Antu Gotovinu. Naravno da se radi o još jednom lažovu', poručio je Ostojić koji je za sutra najavio konferenciju za novinare. Ostojić je za 24 sata izjavio kako čestita Vidoviću i njegovim vođama na uspješnoj realizaciji njihova plana uhićenja umirovljenoga generala Ante Gotovine. Dodao je i kako s obzirom na izjavu Tomislava Karamarka da nikad neće reći kako su uhitili Gotovinu -  ne znamo što je njihov plan sadržavao. Ostojić je zbog kleveta i laži najavio tužbu.

Predrag Matić za HRT je izjavio kako Josip Vidović nije vrijedan komentara.

Pitali smo pukovnika Miju Crnoju o njegovu programu te načinima na koje misli, ako postane ministar, braniteljima vratiti dostojanstvo. No telefonski je samo poručio da će sve biti jasnije u petak.