Upoznajte prve hrvatske kečere

Amerikanci su ludi za kečerima, profesionalnim hrvačima čije se borbe temelje na zabavi i glumi. Prije deset godina s tom su se sportskom zabavom zarazili i hrvatski entuzijasti koji su u svom sportu ozbiljno neozbiljni.

U podrumu jedne zgrade na zagrebačkim Ravnicama tri puta tjedno trenira jedna 'moćna gomilica' svoj omiljeni sport koji to ustvari i nije. Biti kečer znači gibati se, glumiti, plesati, glupirati se i raditi show. Biti kečer je vrlo demokratična stvar, kako oni kažu, jer uopće nije bitno kako ste građeni, kojeg ste spola i koliko imate godina.

Osim dobre uvježbanosti, važan je i umjetnički dojam, bitno je biti atraktivan i lijepo izgledati u ringu, a za to je potreban dobar kostim i 'snažno' ime. Kao i kolege iz poznatijeg američkog kruga i hrvatski kečeri stoga imaju živopisna imena. 

Svi u ekipi su odrasli gledajući američki wrestling, a Hulk Hogan im je duhovni vođa. Kad su počeli s treninzima njihove obitelji su se čudile, no danas im je to zabavno, pogotovo nakon što su zaredali nastupi po Hrvatskoj